Marrielle Ros

Eigenaresse

Namaste

Helemaal fijn dat je mijn site gevonden hebt!

Hier zal ik wat vertellen over mijn achtergrond…

Ik ben Marriëlle Ros 38 jaar, vrouw van Gijs en moeder van onze kids; Indy, June en Zep.

Vanaf mijn 18e had ik een opleiding schoonheidsverzorging afgerond en werkte ik zo’n 10 jaar in deze wereld als schoonheidsspecialiste. Thuis naast mijn vaste baan hoorde daar ook bij. Natuurlijke (soms zelfgemaakte) producten, gebruikte ik om cliënten te behandelen. Ik ontdekte al vrij snel dat mijn kracht voornamelijk tot uiting kwam via het masseren met mijn handen en hart. Het werken vanuit een sterke intuïtie bracht mij telkens dichterbij mijn werkelijke pad.

Hiernaast ben ik altijd werkzaam geweest (en nog steeds) in de gehandicaptenzorg voor zo’n 12,5 jaar lang. Het werken met deze mensen is een al verwondering. Mijn praktijk voor Ayurveda deed ik ernaast. Vanuit huis of bij Bindi yogastudio in Amersfoort, het was er allemaal.

Sinds mei 2021 zijn wij vanuit Amersfoort naar Wintelre verhuisd. We wilden graag dichterbij de natuur leven en de seizoenen en zonsopkomsten en zonsondergangen in volle glorie beleven. En  dat doen we nu samen met familie, op een woonboerderij met een fijne moestuin.

Op deze plek ontvang ik je graag voor een Ayurvedische massage of wandelen we samen het bos in voor een Ayurvedisch voeding- en leefstijl consult. Het kan allemaal en het is hier in ieder geval, een plek waar de rust je zachtjes tegemoet zingt.

Mijn weg naar Ayurveda…

Voeding had mijn interesse vroeger nog niet, ik at en dronk waar ik zin in had zonder enig bewustzijn. Totdat ik iets meer begon aan te komen in gewicht en dat voelde niet passend. Drastisch gooide ik het roer om en zonder kennis startte ik allerlei zogenaamde diëten. Van weinig eten, in de avond niets eten, tot hoopjes yoghurt en rijstwafels eten, want dat stilde de honger zo lekker. Ik sportte 4 x in de week en leefde een druk leven. Vage klachten kwamen omhoog. Mijn spijsvertering en ontlasting waren helemaal verstoord. Het was voor mij normaal dat ik om de 3 dagen kon poepen. Ik had wintertenen en had het altijd koud. Ook kreeg ik eczeemklachten. Ik kwam moeilijk in slaap en sliep weinig. Verder had ik geen cyclus door een spiraaltje. Ik begon met afvallen, dat leek heel fijn. Toch voelde ik mij bezorgd en angstig. Vata dosha (veel ‘beweging’ en teveel van het element ‘licht’ en ‘lucht’) was enorm versterkt. Dit was natuurlijk alles behalve de juiste manier.

Ayurveda kwam toen op mijn pad en ik besloot een jaar te leren over voeding vanuit de Ayurveda. Daar kwam ik erachter dat het tijd was om te veranderen. Ik leerde mezelf opnieuw kennen als jonge vrouw. Ik begon, vanuit de Ayurvedische kennis, met het aanpassen van mijn voedingspatronen. Het eten van volwaardige, vers bereide maaltijden, de warmte kwam terug in mijn lijf en mijn stoelgang kwam weer dagelijks op gang. Ik kon weer genieten van al het heerlijke eten dat er is. Mijn spiraaltje liet ik verwijderen, zodat mijn cyclus weer op gang kon komen. En hoewel het beter ging, kreeg ik ernstig eczeem op mijn handen. Het was pijnlijk en jeukte vreselijk. Daarnaast had ik opvliegers en ik was radeloos. Ik kwam terecht bij een Ayurvedisch arts en zij openden mijn hart. In mijn voedingspatroon lieten we de ‘hitte’ eruit en kwam er regelmaat en routine bij. Het koste mij een jaar om alles te resetten, maar daarna was het eczeem verdwenen.

Studie…

Ayurveda had ik in mijn hart omarmd en ik begon de volledige, HBO Engelstalige studie te volgen. Ik raakte zwanger en zakte weer een laag dieper in ware zelfkennis, confrontatie en zelfliefde. De Pitta dosha (ambities, kritisch zijn en een sterke wilskracht) was nog steeds dominant en flinke bekkenklachten volgden. In het tweede trimester lukte het  mij alsnog om te vliegen naar India met onze Indy in mijn zwangere buikje. Ik volgde daar een internship bij  Dr. Vijith Sasidhar in zijn kliniek SreeKrishna Ayurveda Chikitsa Kendram. Een van meest leerzame ervaringen in mijn leven. De Ayurveda in alle wijsheid laten binnekomen vanuit het land waar het ontstaan is en alle medicinale kruiden die daar groeiden in de tuin. Het was een paradijs.

Een jaar later schreef ik mijn scriptie over Hernia nuclei pulposi, pijn in de onderrug. En ik behaalde mijn diploma in 2017 terwijl ik zwanger was van onze tweede dochter June.

De 5 jaar die volgden stonden in het teken van het uitoefenen en ervaren wat de kennis van Ayurveda kon betekenen voor mezelf, ons gezin en voor de mensen die ik mocht supporten op hun weg naar balans met Ayurveda.

Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds dankbaar voor de Ayurveda in mijn leven. Het leren over deze levenswetenschap is oneindig. Ik blijf door leren en volg cursussen om mezelf te blijven ontwikkelen in deze kennis.

Voor jou…

De elementen van de natuur om ons heen herkennen en leren vertalen naar hoe deze zich kunnen manifesteren in jouw leven en jouw lichaam is iets wat mij enorm fascineert. De vertaalslag maken naar het moderne leven. Het is het toepassen van natuurkunde, het vergroten van je zelfkennis, leren welke elementen je meer of minder mag omarmen of eren in elke periode van je leven. De kleine veranderingen brengen grotere veranderingen in gang. Het gaat soms langzaam. En juist in deze maatschappij van drukte en snelheid is het ‘vertragen’ nodig, om te kunnen ‘aankomen’ waar je werkelijk wilt zijn. De natuur is magisch, jij bent magie! Je lichaam is zo intelligent vanuit zijn ware natuur, het is aan jou om jezelf hier voor open te stellen.

Alles mag er zijn, vloeiend zoals het komt. Een zachte, liefdevolle bedding is iets wat ik je kan bieden. Met een dosis Ayurvedische kennis, een open hart en intuïtieve wijsheid hoop ik jou te inspireren en te laten stralen op jouw verdere weg naar balans.

Sukha Roots…

De weg van naar ‘Sukha Roots’… Sukha vanuit het Sanskriet staat voor een aangenaam gevoel, van geluk, plezier, vreugde of een zegening. Het is een van deze gevoelens.

'Sukha is a Sanskrit and Pali word that is often translated happiness, ease, pleasure or bliss. From the time of the earliest early scriptures, sukha is set up as a contrast to preya "pleasure", where sukha is a deep and authentic positive, fulfilling state of being'.

Terug naar je wortels van innerlijke tevredenheid en rust op een eigen wijze.

Liefs Marrielle

logo