Marrielle Ros

Eigenaresse
Lieve vrouw, Kijk om je heen, de elementen, de seizoenen van de natuur om ons heen, ze zijn er allemaal. Jij bent opgebouwd uit dezelfde bouwstenen als moeder natuur. Alle natuur elementen kun je herkennen en aanspreken, dichterbij jouw persoonlijke balans. Wil je leren hoe je met haar kunt samenwerken? Ik ontmoet je graag, zodat we samen kunnen ontdekken welke elementen je meer of minder mag omarmen of eren in elke periode van je leven. De kleine veranderingen brengen grotere veranderingen in gang. Juist in deze maatschappij van drukte en snelheid is het ‘vertragen’ nodig, om te kunnen ‘aankomen’ waar je werkelijk wilt zijn. De natuur is magisch, jij bent magie! Je lichaam is zo intelligent vanuit zijn ware natuur, het is aan jou om jezelf hier voor open te stellen. In Liefde... Alles mag er zijn, vloeiend zoals het komt. Een zachte, liefdevolle bedding is iets wat ik je kan bieden. Met een dosis Ayurvedische kennis, een open hart en intuïtieve wijsheid hoop ik jou te inspireren en te laten stralen op jouw verdere weg naar balans.
Image

Namaste, hier ga ik wat meer vertellen over mijn achtergrond.

Ik ben Marriëlle Ros 38 jaar, vrouw van Gijs en moeder van onze 3 jonge, kids; Indy, June en Zep. In 2021 verhuisden wij vanuit Amersfoort naar Wintelre. We wilden graag dichterbij de natuur leven, de seizoenen de zonsopkomsten en zonsondergangen in volle glorie beleven. En dat doen we nu samen met familie, op een woonboerderij met een fijne moestuin. Het is een woonplek die vrijwel direct ruimte en rust oproept, zodra je hier naar toe komt rijden of fietsen.

Terug naar vroeger...
Op mijn 18e heb ik de opleiding schoonheidsverzorging afgerond en werkte ik daarna zo’n 10 jaar in deze wereld als schoonheidsspecialiste. Thuis mensen behandelen naast mijn vaste baan hoorde daar ook bij. Natuurlijke (soms zelfgemaakte) producten, gebruikte ik om cliënten te behandelen. Ik ontdekte al vrij snel dat mijn kracht voornamelijk tot uiting kwam via het masseren met mijn handen en hart. Het werken vanuit intuïtie bracht mij telkens dichterbij mijn werkelijke pad.

Verder ben ik ook altijd werkzaam geweest (en nog steeds) in de gehandicaptenzorg voor zo’n 12,5 jaar. Het werken met deze mensen is een en al verwondering. Mijn praktijk voor Ayurveda deed ik ernaast bij yoga studio Bindi te Amersfoort.

Mijn weg naar Ayurveda…
Voeding had mijn interesse vroeger nog niet, ik at en dronk waar ik zin in had zonder enig bewustzijn. Totdat ik iets meer begon aan te komen in gewicht en dat voelde niet passend. Drastisch gooide ik het roer om en zonder kennis startte ik allerlei zogenaamde diëten. Van weinig eten, in de avond niets eten, tot hoopjes yoghurt en rijstwafels eten, want dat stilde de honger zo lekker. Ik sportte 4 keer in de week en leefde een druk leven. Ik begon met afvallen, dat leek heel fijn. Toch voelde ik mij bezorgd en angstig. Vage klachten kwamen omhoog. Mijn spijsvertering en ontlasting waren helemaal verstoord. Het was voor mij normaal dat ik maar eens in de 3 dagen kon ontlasten. Ik had wintertenen en had het altijd koud. Ook kreeg ik eczeemklachten waar de huisarts hormonenzalf voor aanraadde. Ik kwam moeilijk in slaap en sliep weinig. Verder had ik geen cyclus door een spiraaltje. Ik voelde geen contact tussen mijn lichaam en mijn vrouwelijke cyclus. Dit was natuurlijk alles behalve de juiste manier en ik was behoorlijk uit mijn balans.

Nadat ik twee keer mentaal uitgeput was geraakt, in mijn twintiger jaren, door teveel stress in mijn persoonlijke leefsituatie, ontstond er telkens meer ruimte om te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Vanaf dat moment besloot ik op zoek te gaan naar een meer spirituele en bewustere manier van leven om verder in contact te komen met wie ik werkelijk was en wat er werkelijk onder mijn behoeftes schuilde.

In deze periode kwam ik op aanraden van een kennis in contact met Ayurveda. Volgens deze eeuwenoude Indiase gezondheidsleer is ieder mens en lichaamstype uniek. Er wordt gekeken naar wat jij nodig hebt vanuit je ware natuur en daardoor is iedere behandeling anders. Het uitgangspunt van Ayurveda is dat alles met elkaar in verbinding staat: lichaam, geest en emoties. En hoe voeding voor je kan werken als een medicijn. En ik besloot een jaar te leren over voeding vanuit de Ayurveda. Ik leerde mezelf opnieuw kennen als jonge vrouw. Ik begon met het toepassen van de Ayurvedische kennis die ik had opgedaan, het aanpassen van mijn voedingspatronen. Het eten van volwaardige, vers bereide maaltijden en er kwam weer warmte kwam terug in mijn lijf en mijn stoelgang kwam weer dagelijks op gang. Ik kon weer genieten van al het heerlijke eten dat er is. Mijn spiraaltje liet ik verwijderen, zodat mijn cyclus weer op gang kon komen. En hoewel het beter ging, kreeg ik ernstig eczeem op mijn handen. Het was pijnlijk en jeukte vreselijk. Daarnaast had ik opvliegers en ik was radeloos. Ik kwam terecht bij een Ayurvedisch arts en zij openden mijn hart. In mijn voedingspatroon lieten we de ‘hitte’ eruit en kwam er regelmaat en routine bij. Het koste mij een jaar om alles te resetten, maar daarna was het eczeem verdwenen.

Studie…
Ayurveda had ik in mijn hart omarmd en ik begon de volledige, HBO Engelstalige studie te volgen. Ik raakte zwanger en zakte weer een laag dieper in ware zelfkennis, confrontatie en zelfliefde. Ik had flinke bekkenklachten, maar desondanks vloog ik, in het tweede trimester van deze zwangerschap, naar India met onze Indy in mijn zwangere buikje. Ik volgde daar een internship bij Dr. Vijith Sasidhar in zijn kliniek SreeKrishna Ayurveda Chikitsa Kendram. Een van meest leerzame ervaringen in mijn leven. De Ayurveda in alle wijsheid laten binnekomen vanuit het land waar het ontstaan is en alle medicinale kruiden die daar groeiden in de tuin. Het was een paradijs.

Een jaar later schreef ik mijn scriptie over Hernia nuclei pulposi, pijn in de onderrug. En ik behaalde mijn diploma in 2017 terwijl ik zwanger was van onze tweede dochter June.

 De 5 jaar die volgden stonden in het teken van het uitoefenen en ervaren wat de kennis van Ayurveda kon betekenen voor mezelf, ons gezin en voor de mensen die ik mocht guiden op hun weg naar balans met Ayurveda. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds dankbaar voor de Ayurveda in mijn leven. Het leren over deze levenswetenschap is oneindig. Ik blijf door leren en volg cursussen om mezelf te blijven ontwikkelen in deze kennis.

logo